Többszáz millió PET palackkal csökkenthető a hulladék termelés. 43%-al több buborékos vizet fogyasztanak a szódagép tulajdonosok.

A legfrissebb felmérések szerint az Egyesült Államokban, és az Egyesült Királyságban azok, akik rendelkeznek saját szódagéppel, 43%-al több vizet, vagy víz alapú ital isznak, mint azok, akiknek nincs a háztartásában ilyen eszköz.

A szódavíz fogyasztási szokásokat vizsgálva a világon elfogyasztott teljes mennyiség alapján a SodaStream szénsavas vizeit fogyasztják a legtöbben – derül ki az italgyártó iparág egyik kutatóintézete, a Canadean legfrissebb felméréséből. A kutatásnak rámutat arra, hogy van igény az előrecsomagolt, PET palackos üdítők alternatívái iránt. Csak a SodaStream használói körülbelül 500 millió PET palackkal csökkentik a világ hulladék termelését.

A 2014-es vizsgálat szerint a SodaStream szódagép tulajdonosok évente több mint 700 millió liter buborékos, ízesítetlen vizet fogyasztanak. A többi, vezető gyártó valamelyest lemaradva követi a SodaStream-et: a Singha 558 millió literrel a második, a San Pellegrino 480 millió literrel a harmadik, a Perrier pedig 412 millió literrel a negyedik legkedveltebb márka.

Daniel Birnbaum, a SodaStream vezérigazgatója elmondta: céljuk, hogy világszerte megváltoztassák a fogyasztók gondolkodásmódját, és elérjék, hogy a megfelelő folyadékbevitel döntő részét ne a magas kalóriatartalmú, cukros, feldolgozott italok, hanem a víz – azon belül is a csapvíz – jelentse.

forras: http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=35999